Anna paremmat eväät elämään

Anna paremmat eväät elämään – laulaja Nina Åström, Virtain helluntaiseurakunta ja Fida International haastavat mukaan estämään Bangladeshin lapsiavioliittoja

Suomalaisen avustusjärjestö Fidan vuosittainen Eväät elämään -kampanja kohdistuu tänä vuonna Bangladeshiin, jossa yli puolet tytöistä naitetaan yhä alaikäisinä. Fida toimii paikallisen kumppanin kanssa ehkäisten lapsiavioliittoja ja mahdollistaen myös tytöille pääsyn kouluun.

Lauantaina 26.8. sekä sunnuntaina 27.8. virtolaiset saavat olla mukana tekemässä hyvää!

Bangladeshissa miljoonien alaikäisten tyttöjen koulupolku katkeaa avioliiton myötä. Nuorimmat naitetaan jo 11-vuotiaina. Liian nuorena solmittu avioliitto uhkaa tyttöjen terveyttä ja asettaa lapsen aikuisen rooliin ennen kuin tämä on siihen henkisesti tai fyysisesti valmis. Kotileikeistä tulee totta liian varhain. Fidan Eväät elämään -kampanja nostaa esiin lapsimorsiamet, joiden unelmilta katkaistaan siivet.

-Tytöillä ei ole maassamme tarpeeksi turvallista, toteaa bangladeshilainen teini-ikäinen Mondira.Mondira ja monet muut tytöt haaveilevat tulevaisuudesta, jossa he voivat tavoitella unelmiaan. Aikuisena Mondira haluaa olla poliisi, jotta voi suojella toisia tyttöjä. Bangladeshilaiset tytöt tarvitsevat rinnalla kulkijoita, jotta he voivat olla muuttamassa omaa maailmaansa.

Virtolaisilla on nyt upea mahdollisuus olla tukemassa Fidan työtä Bangladeshissa.

Lauantaina 26.8. Virtain torilla pääsee nauttimaan kahvitarjoilusta ja tutustumaan harrasteajoneuvoihin. Luvassa on myös pikkupuuhaa lapsille ja sään salliessa pomppulinna. Musiikillaan vierailijoita on ilahduttamassa kuulijoiden sydämiinsä itsensä laulanut Nina Åström. Hän ei ole vain laulaja-lauluntekijä vaan myös evankelista ja opettaja. Nina Åström on uransa aikana tehnyt 18 albumia, esiintynyt niin radiossa kuin televisiossa ja edustanut Suomea Euroviisuissa vuonna 2000. Yhteistyötä Fidan kanssa Nina Åström on tehnyt aikaisemminkin ja tutustunut työhön Nepalissa.

Sunnuntaina 27.8. Helluntaitemppelillä pääsee nauttimaan sykähdyttävästä konsertista. Musiikista vastaavat upeat Nina Åström ja Kimmo Suomela. Konsertissa kerätään vapaaehtoinen rahalahja Bangladeshissa tehtävään työhön.

Tapahtumissa mukana ovat myös Fidalta Milka Myllynen sekä Päivi ja Kari Leppänen.

Lisäksi oransseihin liiveihin pukeutuneet lipaskerääjät antavat mahdollisuuden lahjoittaa kätevästi käteisellä tai muilla tavoin ihan tavallisen kauppareissun yhteydessä. Yhdessä tekeminen mahdollistaa paremmat eväät jokaiselle.

Tule nauttimaan ja tee samalla hyvää!

Kampanjaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.evaatelamaan.fi

 

BLOGIKIRJOITUKSET

Mitä sinä haluat joululahjaksi?

Julkaistu : 7.12.2022

Yhteistyötä ja toisenkin parasta

Julkaistu : 6.4.2021

Pastorin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Nazarin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Lahja kaikille

Julkaistu : 17.12.2019

UUSIMMAT ARTIKKELIT

Anna paremmat eväät elämään

Julkaistu : 14.8.2023