Kenelle kunniaksi

Jatkoa edelliseen kirjoitukseen: Itsellä ensimmäisenä

 

Kun saadaan nauttia yltäkylläisyydestä ja kuitenkin annetaan Jumalan olla lähellä vaikuttajana. Yleensä ihmiset haluavat menestyä ja saada elämässään aikaan hyvää ja tarpeellista. Hyvää tarkoittava Taivaan Isä on luonteeltaan rakastava ja auttava jokaista kohtaan. Hän haluaa jokaisen ihmisen voivan hyvin.

 

Arkielämä

Elämässä jokaisella on arkea enemmän kuin juhlaa. Juhlahetkiä myös sisältyy elämään, mutta niitä

tavallisesti on vähän, jopa muutamia. Itse voidaan vaikuttaa jonkin verran elämäämme oikeilla valinnoilla. Voidaan elää Herralle, niin elämän kokonaisuus on pyhää hänen nähtensä. Arjen elämässä tehtävät voidaan tehdä niin kuin Herralle (Kol. 3:23).

 

Saadaan

Kun elämä on kohdallaan, niin saadaan yksinkertaisuudessaan tavallisuus ja tasapaino olemaan joka päivä. Jumala asettaa meille elämän olennaiset tavalliset asiat, hengelliset asiat, rukouksen, raamatuntutkimisen, tehtäväksi hyvät työt. Elämä yksinkertaistuu, ei tarvitse pinnistellä ja vaatia itseltään liikaa.

 

Lahjaksi

Kaikki mitä on itsellä. Se on ihme kyllä lahjaa Jumalalta. Lahjaksi saadulla on käyttöä. Voidaan toimia, jos halutaan toisten hyväksi.  Lahjoja on paljon, kaikki ovat erilaisia. Jokainen on saanut lahjoja, joita voivat olla luonnolliset lahjat, henkiset lahjat ja hengelliset lahjat. Lahjoja voi käyttää monella tavalla.

 

Käyttötarkoitus

Tärkeää on havaita lahjansa. Hyvä on toteuttaa lahjojensa tarkoitusta. Olla aktiivinen niiden käytössä. Vaikkapa, jos on luonnonlahjakkuutta urheiluun, niin käyttää sitä. Jokaisen tarvitsee harjoitella ja käyttää lahjakkuuttaan. Lahjojensa ja harjoittelun tulos tulee esille ja tuottaa tulosta. Lahjalla on käyttötarkoitus.

 

Saavutus

Oikea lahjan käyttö vaikuttaa niin, että saavutetaan päämääriä. Tulokset tulevat näkyviin. Niiden johdosta voidaan saada tunnettavuutta ja mainetta. Mutta mitä sillä maineella tehdään. Kuka siitä oikeasti nauttii.

 

Kunnia

Saavutettu maine tuo myös kunniaa. Muutamia kysymyksiä, joita voidaan kysyä. Kuinka tuohon kunniaan suhtaudutaan. Kenen kunniaa se on todellisuudessa. Kuka pitää kunnian itsellään. Kannattaako se. Kenelle kunnia.

 

Kenelle kunnia

On paljon asioita ja tekemistä, jotka ovat nähtävissä. Mutta kenen ansiosta, kuka on vaikuttaja, kenen ansiosta. Saavutusten toteutuminen on monien tekijöiden yhteinen summa. On hyvä huomioida ne monet vaikuttajat. Lahjat, taidot, menetelmät, harjoittelu ja terveys ovat tärkeitä osioita aikaansaannissa. Kaikkein suurimman ja parhaimman vaikutuksen antaja on Taivaan Isä. Hänelle voidaan antaa siitä kunnia ja kiitos.

 

Elämässä on asioita, joita ei tarvitse pitää ainoastaan itseä varten. Annetaan itsekkyyden mennä pois. Jolloin jää ja saadaan tilaa havaita ja ymmärtää toisia ihmisiä. Näin Taivaan Isän vaikutus ja hänen kunnioittamisensa tulee esille ihmisten kautta.

 

BLOGIKIRJOITUKSET

Mitä sinä haluat joululahjaksi?

Julkaistu : 7.12.2022

Yhteistyötä ja toisenkin parasta

Julkaistu : 6.4.2021

Pastorin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Nazarin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Lahja kaikille

Julkaistu : 17.12.2019

UUSIMMAT ARTIKKELIT

Anna paremmat eväät elämään

Julkaistu : 14.8.2023