Joskus on hyvä unohtaa

Joskus olemme muistaneet monia asioita jo liian kauan. On hyvä jättää taakseen ne asiat, jotka ovat meitä kompastuttaneet ja eäonnistuttaneet. On aika mennä eteenpäin.

 

Vanhat asiat  

Kun muistetaan ne vanhat, niin tulee riittämättömyyden tunne. Se on tunne, että emme ole tarpeeksi päteviä. Ehkä murehdimme, kun mielemme täyttää epäily onnistumisestamme.

 

Virheitä ja menneisyyttä

Muistamme ehkä ystävämme tekemät virheet. Ne saattoivat satuttaa meitä. Meitä ei hyödytä se, että muistamme ne. Tulee unohtaa ne. Menneisyyttä ei tarvitse kantaa taakkana.

 

Tukahduttaja

Katkerat ajatukset tuhoavat yhteyden meidän ja ystäviemme väliltä jopa perheissä. Tuolloin tukahtuu koko tavallinen rauhallinen elämä.

 

Luottamus

Kannattaa jättää kaikki Jumalalle. Hän haluaa tehdä ihmeitä tulevaisuudessamme. Ei tarvitse luottaa meidän omaan voimaamme. Luotetaan Jumalaan ja annetaan hänen muuttaa kaikki hyväksi.

 

Murheet ja antaa aneeksi

Pietari neuvoo ja kehottaa meitä heittämään kaikki murheemme Jumalan kannettavaksi. Hän pitää meistä huolen. Meidän on unohdettava toisten tekemät virheet. Itsekin tarvitsemme, että toiset antavat anteeksi.

 

Menneisyys ja vapaus

Menneisyyden raahaaminen mukana on esteenä, että pääsemme elämässämme mielenrauhaan. Kerrotaan asiamme Jumalalle, Hän ymmärtää, vapauttaa ja armahtaa. Pyhä Henki murtaa ja muuttaa, vapaus virtaa sisimpäämme.

 

Esimerkki henkilöstä

Haluan kertoa esimerkin erään vanhan ihmisen elämästä. Hän on äitini, nyt jo yli 90-vuotias. Hän on vielä aivan ajan tasalla kaikessa mitä ympärillä tapahtuu.

 

Hän on kotoisin pienviljelijän perheestä. Työ ja toimeentulo oli koko elämän ehto. Työtä oli paljon ja sitä oli tehtävä lastenkin. Aina voimien ja ajan riittämisen rajoilla. Tuo vaatimus vaikutti lapseen ja nuoreen pitkälle koko elämän.

 

Äitini luona käydessäni hän usein muisteli ja kertoi elämäänsä. Tilanteet ja mennyt elämä oli hänelle taakkana. Sain kuulla samat kertomukset uudelleen ja uudelleen. Mutta on tullut tilanne, että hän on päässyt taakoistaan ja noista muistoistaan irti. Nyt hän on hyvällä tavalla voinut unohtaa menneen. Hän elää tätä päivää ja tulevaisuutta.

 

Haluammeko

Mennä niihin asioihin, joita on edessämme? Tarttua Jumalan lupauksiin, jotka Hän haluaa toteuttaa?

Kokea Jumalan läsnäolon ja voiman niin, että koko elämä voi muuttua?

Toteutuu, jos päätämme unohtaa ja jättää taaksemme menneet. Meidän on hyvä jättää murheet Jumalalle.

 

Tulevaisuus

Tuleva aika voi olla elämässämme parasta, jos vain päästämme irti menneisyyden huonoista muistoista.

 

Voimme sanoa, että Herra opeta minua unohtamaan.

BLOGIKIRJOITUKSET

Mitä sinä haluat joululahjaksi?

Julkaistu : 7.12.2022

Yhteistyötä ja toisenkin parasta

Julkaistu : 6.4.2021

Pastorin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Nazarin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Lahja kaikille

Julkaistu : 17.12.2019

UUSIMMAT ARTIKKELIT

Anna paremmat eväät elämään

Julkaistu : 14.8.2023