Jatkuvaa huolenpitoa

Sanoilla ja asioilla on merkitystä elämässämme. Meille annetut neuvot ovat oppaana, viisautena ja rohkaisuna kaikkiin elämämme tilanteisiin vaihe vaiheelta. Erityisiin ohjeisiin sisältyy lupauksia, jotka saamme Taivaan Isältä hänen sanastaan.

 

Olemme yksilöitä

Koko elämämme on suunnitellut Jumala, joka on meidät luonut. Hänellä on erityinen rakkaus meitä ihmisiä kohtaan. Jokainen meistä on ainutlaatuinen ja erilainen yksilö.

 

Enkelit ja me ihmiset

Luomiaan enkeleitä Jumala rakastaa, jotka toimivat hänen tahtonsa mukaisesti. Ne palvovat Jumalaa koko ajan. Enkeleillä on etuoikeus katsella sitä kirkkautta ja suuruutta, joka on Jumalalla. He elävät hänen pyhyydessään palvoen häntä.

 

Vaikka taivas on täynnä enkeleitä, siitä huolimatta Jumala on luonut ihmiset omaksi ilokseen. Hän haluaa tuhlata meihin rakkauttaan enemmän kuin enkeleihin. Koska käsityskykymme on rajallinen, emme aina ymmärrä, miksi Jumala toimii niin kuin toimii.

 

Tunteemme ja Jumala

Meidän tunteemme vaihtelee olosuhteiden mukaan, entä uskomme. Kun meillä on vaikeita aikoja emme ymmärrä, että Jumala välittää meistä. Mutta hyvinä aikoina emme osaa ottaa vastaan hänen armoaan, toimimme itseriittoisesti.

 

Kuitenkin Jumala muistaa meitä aina. Hänen välittämisensä ja rakkautensa meitä kohtaan ei koskaan muutu. Meidän tunteemme voi olla joskus Häntä kohtaan välillä jopa viileätkin.

 

Jumala rakastaa kuitenkin

Voimme joskus kuvitella, että Jumala on meihin pettynyt. Ihmeellistä kuitenkin on, että Hän ei lakkaa välittämästä ja huolehtimasta, vaan rakastaa aina vaan.

 

Armahtamisen vaikutus

Mitä enemmän Jumala meitä armahtaa, sitä vähäisimmiltä meidän tekomme ja ponnistelumme näyttävät.

Kun Jumala loi meidät, Hän ei vaatinut, että olisimme yhtä täydellisiä kuin Hän.

Silti Hän ottaa huomioon inhimilliset tekijämme. Mutta Hän odottaa meiltä nöyryyttä ja kuuliaisuutta luottamuksellisina häneen.

 

Rakkaudellinen huolenpito

Jatkuvassa huolenpidossa vaikuttaa Pyhä Henki, joka on meidän kanssamme. Jumalan Pojan sovitus ristillä ja Isän Jumalan lähettämä Pyhä Henki, Puolustaja auttaa ja ohjaa koko ajan.

 

Jeesus kertoi, että kun Pyhä Henki saa tehdä työtä elämässämme, tuloksena on pysyvä rauha. Se on luottavaista varmuutta kaikissa olosuhteissa. Jeesuksen kanssa ei tarvitse pelätä nykyistä eikä tulevaa.

Jatkuva huolenpito tulee Isältä Jumalalta ja Jeesukselta elämäämme.

 

BLOGIKIRJOITUKSET

Mitä sinä haluat joululahjaksi?

Julkaistu : 7.12.2022

Yhteistyötä ja toisenkin parasta

Julkaistu : 6.4.2021

Pastorin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Nazarin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Lahja kaikille

Julkaistu : 17.12.2019

UUSIMMAT ARTIKKELIT

Anna paremmat eväät elämään

Julkaistu : 14.8.2023