Itsellä ensimmäisenä

Useimmin asetetaan asioita, tavaroita ja omaisuutta tärkeys järjestykseen. Siihen vaikuttaa, kuinka arvostetaan niitä. Mikä on kunkin mielestä tärkeää, sen mukainen on järjestys.

 

Ongelmaksi

Raha ja omaisuus eivät ole ongelma vaan, se on yksipuolisesta asenteesta niitä kohtaan. Mikä on tärkein. Ongelma tulee, kun annetaan niille itseemme omistusoikeus. Tulee oppia olemaan kanava, ei säiliö.

 

Varallisuus

Elämässä tarvitaan varallisuutta elämiseen ja toimeentuloon. Varoja voidaan käyttää monella eri tavalla. Se, mitä omistaa, on tarkoitettu käytettäväksi viisaasti, ei ajattelemattomasti. Tulisi käyttää se, mitä on, omaisuus, siunaukseksi. Kaikki se on vain annettu väliaikaiseksi, käytettäväksi.

 

Hyvän antaja

Taivaan Isä on kaiken hyvän luoja. Jumala tahtoo ihmisten menestyvän kaikilla elämänalueilla, mukaan luettuna raha-asiat ja aineellinen hyvä. Tulisi käyttää omaisuus siunaukseksi toisille ja itselle. Herra tahtoo jokaiselle ihmiselle parasta.

 

Ensimmäisenä

Voidaan nauttia yltäkylläisyydestä antamatta sen vetää itseä pois Jumalan luota tai tehdä ahneiksi. Kuitenkin on tarpeellista pitää itsellään Jumala ensimmäisenä. Annetaan asioiden virrata luoksemme ja kauttamme.

 

Siunaukseksi

Lupaus, jonka Aabraham sai Jumalalta, toteutui. Hänestä polveutui suuri kansa. Aabraham kuuli ja totteli Jumalaa ja oli siunaukseksi. Vielä nytkin voi ihminen olla siunaukseksi toisille.

 

Lahjaksi

Kaikki mitä on itsellä. Se on ihme kyllä lahjaa Jumalalta. Lahjaksi saadulla on käyttöä. Voidaan jakaa toisille. Ajatus; Mitä enemmän antaa, niin sitä enemmän on annettavaa. Seurauksena on Jumalan siunaus.

Jumala etsii luotettavia ihmisiä, joita Hän voi runsaasti siunata, koska heille Jumala on ensimmäinen.

 

Seuraavassa tekstissä on jatkoa.

 

BLOGIKIRJOITUKSET

Mitä sinä haluat joululahjaksi?

Julkaistu : 7.12.2022

Yhteistyötä ja toisenkin parasta

Julkaistu : 6.4.2021

Pastorin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Nazarin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Lahja kaikille

Julkaistu : 17.12.2019

UUSIMMAT ARTIKKELIT

Anna paremmat eväät elämään

Julkaistu : 14.8.2023