Elämässä on vuoria

Jokaisen elämä on erilaista. Siihen sisältyy jatkuvasti monia tilanteita ja joskus jopa hyvinkin haasteellisia asioita. Päivät ovat erilaisia tapahtumiltaan. Harvoin on aivan samanlaista päivää. Yllätyksiä voi tulla.

 

Ympäristö

Tiedetään lähialueen ympäristö ja maisemat. Ne ovat vaihtelevat ja erilaiset. Jossain voi olla melko tasaista ja kasvillisuutta on hyvin vähän. Siinä kulkeminen vaikuttaa olevan helppoa. Mutta toisaalla on maasto pinnanmuodoltaan vaihtelevaa. Korkeita mäkiä ja kivikkoakin on paljon. Kun on monenlaista puustoa ja kasvillisuutta niin kaikki nuo hankaloittavat alueella liikkumista.

 

Tilanteita

Jokaisen elämässä tulee päivittäin uusia tilanteita. Ennalta arvaamattomia asioita ja elämäntilanteita voi yllättäen kohdata lähes jokainen. Silloin voi tulla ajatus, että mitäs nyt ja kuinka tästä eteenpäin. Tilanne saattaa vaikuttaa jopa toivottomalta. Ajatus voi tulla, että tallaista ei ole ennen kohdattu. Mutta apua saa tarvittaessa.

 

Tässä ajassa

Lähiaikoina on saatu aikaan hyvin monia ihmeellisiä ja vaikuttavia saavutuksia. Teknologia on kehittynyt, sähköinen viestintä kehittynyt ja vuoria on valloitettu. Maailman tapahtumista saadaan tietoa nopeammin ja laajemmin.

 

Maailmanlaajuisesti

Kautta aikojen on hengellisesti ollut toimintaa maailmanlaajuisesti. Ihmiset ovat voineet rukoilla toinen toistensa kanssa. Useat ovat saaneet ajatuksiinsa ihmisiä, asioita ja alueita, joiden puolesta he rukoilevat. Vaikuttajana on taivaallinen Jumala, Hän tietää jokaisen ihmisen elämän tarpeet ja tilanteet. Aina rukoilija juuri silloin ei tiedä tilannetta miksi tarvitsee rukoilla.

 

Vuori on edessä

Elämän tilanne voi joskus viedä suuren vuoren eteen. Saattaa tuntua ja näkymäkin olla, että tästä on mahdotonta päästä yli ja eteenpäin. Tilanne on käytännöllisesti aivan toivoton. Miten nyt tästä on mahdollisuus selviytyä. Ehkä on jo käytetty ne kaikki inhimilliset mahdollisuudet.

 

Apua

Kun ei enää omin neuvoin eikä voimin selviydytä, apua tarvitaan. Sopivaa ja tarpeellista apua on tarjolla, kun on sen vastaanottoa. Kaikki tietävä, rakastava Jumala haluaa auttaa. Apua saa jokainen.

 

Elämän vuoret

Saadaan elää monenlaista elämää tyynessä ja myrskyssä. Harvoin elämän tie on koko ajan tasaista ja helppoa kulkea. Elämässä on joskus otettava vastaan vuoren vaikuttama haaste. Joskus on kuljettava vuoritietä siitäkin selviytyen parhaiten Jumalan kanssa. Hänen armonsa on saatavilla. Ja voimansa on käytettävissä silloin, kun edessä oleva vuori peittää kaikki selviytymisen mahdollisuudet.

 

Ihminen on heikko, mutta Jumala on vahva ja auttava. Vuorina olevat vaikeudet väistyvät ja havaitaan Jumalan vaikutus.

BLOGIKIRJOITUKSET

Mitä sinä haluat joululahjaksi?

Julkaistu : 7.12.2022

Yhteistyötä ja toisenkin parasta

Julkaistu : 6.4.2021

Pastorin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Nazarin joulukirje

Julkaistu : 23.12.2020

Lahja kaikille

Julkaistu : 17.12.2019

UUSIMMAT ARTIKKELIT

Anna paremmat eväät elämään

Julkaistu : 14.8.2023